follow me on FACEBOOK

Tuesday, March 11, 2014

Lemon water benfits






LT// Labas rytas!
Kiekvieną savo rytą pradedu nuo stiklinės vandens su citrina, taigi nusprendžiau su jumis pasidalinti šio gėrimo nauda, kurios jis turi tikrai nemažai.

1) Organizmo valymas ir pagalba virškinimui
Citrinų sultys šalina nepagaidaujamas medžiagas bei toksinus iš organizmo. Taip pat citrinų sultyse yra daug mineralinių medžiagų ir vitaminų. Vanduo su citrina palengvina virškinimą, pašalina nevirškinimo simptomus, tokius kaip rėmuo, raugėjimas ir pilvo pūtimas.

2) Imuninės sistemos didinimas
Kaip dauguma jau žinome, citrinose yra daug vitamino C, kuris yra puiki priemonė kovai su peršalimu. Jose daug kalio, kuris skatina smegenų ir nervine funkcijas. Aksorbo rūgštis (vitaminas C), kurio yra citrinose, palaiko priešuždegiminį poveikį. Citrinose taip pat yra saponinų, turinčių antimikrobinių savybių, kurie padeda apsisaugoti nuo šalčio bei gripo. 

3) Energija ir geresnė nuotaika
Energiją žmogus gauna iš atomų ir molekulių, esančių jo maiste. Reakcija įvyksta tuomet, kai teigiami jonai su maistu patenka į virškinimo traktą ir susijungia su neigiamą krūvį turinčiais fermentais. Citrinos yra vienas iš nedaugelio produktų, kuris turi daugiau jonų, tiekiančių neigiamą krūvį, kuris suteikia daugiau energijos mūsų kūnui patekęs į virškinimo traktą. Citrinos kvapas taip pat turi nuotaiką didinančių savybių. Citrinos sulčių kvapas gali pagyvinti nuotaiką bei padeda išvalyti savo mintis. Taip pat, citrinos padeda mažinti nerimą ir depresiją.

4)  Skatina gijimą
Aksorbo rūgštis (vitaminas C), kurio gausu citrinose, skatiną žaizdų gijimą ir yra svarbi maistinė medžiaga sveikiems kaulams, jungiamojo audinio ir kremzlės priežiūrai. Kaip jau minėta anksčiau, vitaminas C taip pat turi antiuždegiminių savybių. 

Taigi, vanduo su citrina yra svarbi medžiaga gerai sveikatai, savijautai bei nuotaikai palaikyti.
 
EN//Good morning!
Every morning I start with glass of lemon water so I decided to show you how many benefits it has.

1) Aids Digestion and Cleanses
Lemon juice flushes out unwanted materials and toxins from the body. Lemons are also high in minerals and vitamins and help loosen toxins in the digestive track.. The digestive qualities of lemon juice help to relieve symptoms of indigestion, such as heartburn, belching and bloating.

2) Boosts Your Immune System
Lemons are high in vitamin C, which is great for fighting colds. They're high in potassium, which stimulates brain and nerve function. Ascorbic acid (vitamin C) found in lemons demonstrates anti-inflammatory effects. Lemons also contain saponins, which show antimicrobial properties that may help keep cold and flu at bay. Lemons also reduce the amount of phlegm produced by the body.

3) Energizes You and Enhances Your Mood.
The energy a human receives from food comes from the atoms and molecules in your food. A reaction occurs when the positive charged ions from food enter the digestive tract and interact with the negative charged enzymes. Lemon is one of the few food that contain more negative charged ions, providing your body with more energy when it enters the digestive tract. The scent of lemon also has mood enhancing and energizing properties. The smell of lemon juice can brighten your mood and help clear your mind. Lemon can also help reduce anxiety and depression.

4) Promotes Healing.
Ascorbic acid (vitamin C), found in abundance in lemons, promotes wound healing, and is an essential nutrient in the maintenance of healthy bones, connective tissue, and cartilage. As noted previously, vitamin C also displays anti-inflammatory properties.

 Combined, vitamin C is an essential nutrient in the maintenance of good health and recovery from stress and injury.

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...