follow me on FACEBOOK

Tuesday, March 11, 2014

Strawberries benefits

Follow on Instagram @ingute3

































Nors šiuo metu tokių produktų man kaip ir nelabai leidžiama valgyt, tačiau šį laisvadienį leidau sau šiek tiek pasilepinti keliomis braškėmis. Turbūt nieko keisto, jog tokiu metu parduotuvėje nusipirkus braškių jų skonis yra maždaug "joks" (:D), tačiau visgi artėjant šių uogų sezonui nusprendžiau, jog visai ne pro šalį būtų pasidalinti braškių nauda mūsų organizmui.


Braškėse gausu antioksidantų. Jos yra puikus vaistas nuo širdies ir kraujagyslių ligų - gerina širdies darbą – kraujagyslės tampa elastingesnės, sumažėja kraujospūdis. Mažina riziką susirgti vėžiu, pristabdo senėjimą. Tyrimai rodo, kad didelis antioksidantų kiekis braškėse gali padėti neutralizuoti neigiamą laisvųjų radikalų poveikį jūsų organizme. Antioksidantai taip pat žinoma, stiprina imuninę sistemą ir padeda apsisaugoti nuo ligų, pavyzdžiui, šalčio ir gripo. 
♥Braškėse yra daug kalio, mineralų, kurie padeda reguliuoti elektrolitų kiekį, sumažinta riziką dėl širdies priepuolių ir insulto. 
♥Braškėse gausu folatų, tai pagrindinis komponentas raudonųjų kraujo kūnelių gamybai. 
♥Braškės turi daug vitamino C kurio daugiau nei citrusiniuose vaisiuose. 100 gr. braškių jo yra daugiau nei būtina paros norma. 
♥Braškės labai naudingos kovojant su kaikuriomis vėžio formomis, taip pat padeda kovoti su cholesterolio kiekiu. 
♥Braškėse yra B2, B5, B6, vitamino K.
Braškės turi daug folio rūgšties (vitamino B9) - kuris gerina atmintį.
♥Braškėse taip pat yra omega riebiųjų rūgščių.
♥Braškėse esantys, mikroelementai - geležis, kalis, kalcis, magnis stiprina širdį, kaulus, dantis bei nervų sistemą.



Rekomenduoja braškes vartoti neapdorotas, nes tokiu būdu išsaugomos visos naudingos savybės. Tyrimai rodo, kad viename puodelyje braškių yra tik 0,6 g riebalų. 
Be to, jos gali skatinti metabolizmą ir susilpninti apetitą. Jos taip pat gali padėti išlaikyti kūno svorį, sumažinti hormonų veikimą.

Informacijos šaltinis : http://www.esat.lt/sveikata.php?lt=braskiu_nauda_organizmui


No comments:

Post a Comment

Thanks for your comments. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...